Jongsocialisten Antwerpen kiezen nieuwe voorzitter

Published by Jongsocialisten Antwerpen on

caro

Caro Van der Schueren werd verkozen als nieuwe voorzitter van JS Antwerpen

Vanavond heeft Jongsocialisten Antwerpen een nieuwe voorzitter verkozen. Caro Van der Schueren (26) neemt de leiding van de Antwerpse jongerenafdeling van sp.a op zich. “Het beleid van het Antwerpse stadsbestuur verliest jongeren steeds meer uit het oog”, zegt Van der Schueren, “Wij willen de progressieve stem van de jongeren van ’t stad zijn.”

Caro Van der Schueren wordt de nieuwe voorzitter van Jongsocialisten Antwerpen. Dat heeft de politieke jongerenorganisatie vanavond op haar vergadering unaniem beslist. Ze zal worden bijgestaan door Bram Dhooghe (24) als ondervoorzitter en Cas Heysse (19) als secretaris. “Onze afdeling is de afgelopen maanden sterk gegroeid”, zegt Van der Schueren, “Ik wil samen met onze hele ploeg op dat elan verdergaan.”

Jongsocialisten Antwerpen wil de stem van de jongeren van ’t stad zijn. “Meer dan één op drie Antwerpenaars is jonger dan 30, maar toch wordt met het merendeel van hen geen rekening gehouden. Dit stadsbestuur blinkt uit in non-beleid”, zegt Van der Schueren, “Wij willen de stem van de Antwerpse jongeren zijn.”

“Wij zetten in op een open en warme stad”, zegt Van der Schueren, “Dit stadsbestuur rijgt de ene na de andere visieloze beslissing aan elkaar. Op die manier is ze allerminst bezig met de toekomst van haar stad.” Bovendien storen de Jongsocialisten zich aan de gesloten houding van het stadsbestuur. “Of het nu gaat over jongeren, Berbers of het Antwerpse middenveld, De Wever & co. kiezen ervoor om iedereen tegen zich in het harnas te jagen. Voor ons is het duidelijk dat de inwoners van deze stad daar geen nood aan hebben. Dat moet gedaan zijn.”

Categories: Nieuws