Je vraagt jonge holebi’s niet om hun seksualiteit te verbergen, maar om ze te beleven.

Published by Jongsocialisten Antwerpen on

Op zaterdag 16 mei vroegen bemiddelingsteams van de Antwerpse politie LGBT’s niet te kussen of hand in hand over de Groenplaats te lopen. Het zou deelnemers aan de fundamentalistische Mars van het Gezin kunnen provoceren. “De wereld op z’n kop”, vindt Jongsocialisten Antwerpen, “We begrijpen dat de politie in deze probeert om problemen te voorkomen, maar daarom de vrije rechten van haar burgers beknotten kan niet door de beugel.”

Jongsocialisten Antwerpen is niet opgezet met de werkwijze van de Antwerpse politie. “Het doel van de acties van de politie valt te begrijpen”, zeggen de jonge socialisten, “Maar het is een stap achteruit. Ons land kent een vrijheid van seksualiteit. Het is dus de taak van de politie om die vrijheid te vrijwaren, niet te beknotten omdat religieuze groeperingen er een probleem mee hebben.”

“Op de dag dat de Gay Pride door de straten van Brussel trekt, wordt holebi’s in Antwerpen aangeraden voorzichtig te zijn en anderen niet uit te dagen.” De jongeren noemen het een triest dieptepunt. “Het toont duidelijk aan dat er nog heel wat werk aan de winkel is,” zegt Jongsocialisten Antwerpen, “Waar de vrijheid van burgers wordt beknot, moet de politie de taak op zich nemen om hen te beschermen. Je vraagt jonge holebi’s niet om hun seksualiteit te verbergen, maar om ze net voluit te beleven.”

“Het doet ons net wat te veel denken aan de preken van vroeger. Wees vooral niet jezelf, zeker niet in het straatbeeld. Anderen hoeven dat niet te zien. Is dat het signaal dat we als stad aan jonge holebi’s willen geven?” Jongsocialisten Antwerpen vraagt aan burgemeester De Wever – die verantwoordelijk is voor het veiligheidsbeleid en de Antwerpse politie – om samen met korpschef Muyters te bekijken hoe dergelijke voorvallen in het vervolg kunnen worden voorkomen.

Categories: Nieuws