Is er al een klimaatakkoord?

Published by Jongsocialisten Antwerpen on

Schermafbeelding 2015-12-02 om 12.44.01

Jongsocialisten Antwerpen lanceert ‘iseraleenklimaatakkoord.be’, waarop je de ontwikkelingen rond de onderhandelingen over het Belgische klimaatakkoord live kan volgen. De jongeren protesteren zo tegen het getreuzel van de Belgische overheden om tot een akkoord rond het klimaatplan te komen. “Het is schandalig”, zegt voorzitter Caro Van der Schueren, “De klimaatconferentie in Parijs is nu al drie dagen aan de gang, en terwijl de federale regering wel deals sluit met Electrabel, blijft men talmen rond de inspanningen tegen klimaatverandering. België maakt zichzelf hopeloos belachelijk.”

Op de website www.iseraleenklimaatakkoord.be kan je volgen of er ondertussen een doorbraak is gekomen in de onderhandelingen voor het Belgische klimaatakkoord. Met de ludieke actie willen de Jongsocialisten het wanbeleid van de Vlaams, Waalse, Brusselse en Federale regering in de kijker zetten. “Wereldwijd voeren jongeren actie voor een sterk beleid tegen klimaatverandering,” zeggen de jongeren, “Onze regeringen dreigen die boot nu volledig te missen door onderling gekibbel.”

Marie-Christine Marghem, Joke Schauvliege, Bart De Wever en Annemie Turtelboom (of Robert Smith) figureren mee op de website.

Categories: Nieuws