Leve de nachtbus!

Published by Jongsocialisten Antwerpen on

De zomervakantie is begonnen. Voor veel mensen die binnen en buiten de stad wonen dé tijd om naar het Antwerpse stadscentrum af te zakken, te genieten van terrasjes en zomerse feestjes. Jammer genoeg raken velen niet terug thuis nu er sinds juni 2015 geen nachtbussen meer rijden in Antwerpen. Onaanvaardbaar vinden de Antwerpse Jongsocialisten. Daarom voerden we vanavond actie op de Rooseveltplaats.

 

Steden als Gent en Leuven zetten in op nachtvervoer. Op vrijdag- en zaterdagavond raken reizigers vlot thuis met de nachtbussen in deze steden. ‘Waarom kan dat niet in Antwerpen? ‘ vraagt Caro Van der Schueren, voorzitster van de Antwerpse Jongsocialisten. ‘Het ontbreken van een nachtnet om mensen op een veilige en betaalbare manier thuis te brengen na een avond in de stad toont nog maar eens het gebrekkige mobiliteitsbeleid aan dat er in de stad gevoerd wordt. Zelfs in de verschillende districten is ‘s avonds al erg moeilijk’. De Antwerpse Jongsocialisten willen de veilige en betaalbare nachtbussen terug zodat iedereen vlot thuis raakt. ‘Of wil het Antwerpse stadsbestuur ’s nachts taxi spelen voor mensen die nog een stapje zetten?’ aldus Van der Schueren.

Jongsocialisten Antwerpen trok op vrijdagavond naar de Rooseveltplaats en klaagde het gebrek aan nachtvervoer aan. Met tape duiden zij aan waar vroeger de nachtbus – slachtoffer van het slechte mobiliteitsbeleid – stond.

Voor ons is het duidelijk: #levedenachtbus