Jongsocialisten delen krasbiljetten uit!

Published by Jongsocialisten Antwerpen on

25 april 2018 – Radio 2 (Antwerpen)
 
 
In Antwerpen en andere grote Vlaamse steden hebben de Jongsocialisten krasbiljetten uitgedeeld. Je kon er geen geld mee winnen, de reden was wel om de schrijnende situatie aan te kaarten in de geestelijke gezondheidszorg.

Lange wachtrij

Meer dan 6000 kinderen en jongeren hebben momenteel dringend nood aan hulp. “Er zijn niet genoeg instellingen en er is niet genoeg personeel,” zegt Jef Van den Bergh van de Antwerpse Jongsocialisten. “Iemand die zich niet goed in z’n vel voelt, moet gemiddeld 240 dagen wachten voordat hij of zij eindelijk de juiste zorg krijgt door de lange wachtrijen. Dat is voor ons totaal onaanvaardbaar.”

Loterij

Volgens de Jongsocialisten is de jeugdzorg onder het beleid van minister Jo Vandeurzen de laatste jaren steeds meer een loterij geworden, vandaar dat ze krasbiljetten uitdelen. De achterliggende boodschap is duidelijk: “Zorg krijgen wordt meer en meer een kwestie van geluk. Terwijl het niet meer dan normaal zou moeten zijn dat iemand met een hulpvraag meteen geholpen wordt,” aldus nog Jef Van den Bergh. “Onze jongeren zijn de toekomst, daar moeten we net heel erg in investeren.”

Categories: Nieuws

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *