14 oktober is het zover, dan zijn het gemeenteraadsverkiezingen. 

#GeneratieVooruitDat zijn jongeren met een rood hart die zich inzetten voor een warmer Antwerpen. Op deze site stellen we jullie de jonge sp.a kandidaten voor op de verschillende Antwerpse lijsten met hun speerpunten. 

WAAROM SP.A?

Wij willen…

Een stad waar je gezonde lucht inademt, waar je als fietsers en voetganger voldoende ruimte krijgt. Een stad waar trams op tijd komen. Een stad waar niet wordt gediscrimineerd omwille wat je draagt of welke kleur je hebt. Een stad waarin onderwijs je alle kansen geeft. Daarom kiezen wij voor sp.a. Jij ook?

 

VEILIG FIETSEN

We willen fietsassen die vanuit de rand en de districten beter aansluiten op het fietsnetwerk in de stadskern. Daartoe willen we fietscorridors (doorgaande fietsroutes) aanleggen. We willen dat er ook in de binnenstad duidelijke fietsassen komen. We willen dat het stadscentrum vanuit alle districten (met uitzondering van de verafgelegen Polder) per fiets op maximaal 20 minuten veilig en comfortabel bereikbaar is.

PROPERE LUCHT

We willen een stad die blaakt van gezondheid, die gaat voor schone lucht, parken en groen, en écht gelooft in de overkapping van de Ring en innovatieve en circulaire economie, die klimaatneutraal zal zijn en die aandacht en ruimte geeft aan ruimte en stilte..

THE FUTURE IS FEMALE

Een nultolerantie voor carrièreplafonds en loonkloven. Vrouwen en meisjes bepalen als vrouw, als moeder, als rolmodel, als werknemer of zelfstandige de toekomst van onze stad.

DECRIMINALISTIE DRUGSBELEID

We willen een nieuw drugsplan schrijven met meer focus op preventie, behandeling, activering en woonbegeleiding.

LGBT+ BELEID

Antwerpen is en blijft een stad waar iedereen volledig zichzelf kan zijn. We streven naar 100% inclusie en voorzien een ambitieus lgbt+ beleid die doordringt tot elke vezel van onze samenleving.

IEDEREEN ANTWERPENAAR

In 2019 heeft Antwerpen voor het eerst een meerderheid van mensen met buitenlandse wortels. Tijd om die superdiversiteit op alle vlakken te omarmen. Iedereen moet zich herkennen in onze stad. Dit doen we door een hedendaags cultuur -en sportaanbod te voorzien waar elke jongeren zich in herkend, onze straten te dekoloniseren en diversiteit te brengen in onze nieuwe pleinnamen.

HOE STEMMEN?

In Antwerpen moet je zondag stemmen tussen 8u en 15u. Je moet 3x een keuze maken: 

 

1x voor het district

1x voor de Stad  

1x voor de Provincie.